Obiteljski dom Smrekar

Dom se nalazi uz glavnu cestu Bistra – Jakovlje i lako je dostupan kako automobilom tako i ZET-ovom linijom. Na samo pola sata vožnje od Zagreba...

više...

Naši korisnici imaju više mogućnosti za korištenje svog slobodnog vremena, od šetnje velikim zelenim površinama i šumom, uzgoja cvijeća, čitanja knjiga iz domske biblioteke,druženja uz društvene igre...

više...

Smještaj u domu za starije i nemoćne osobe Smrekar

Obiteljski dom Smrekar

Smještaj u obiteljskom domu Smrekar moguć je u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim vrlo komfornim prostranim, novouređenim, prozračnim i svijetlim sobama.

Sve sobe imaju TV aparate kao i dojavu. Uz to svakom korisniku osigurana je mogućnost boravljenja u prostoru za odmor u kojoj je domska bibilioteka sa solidnim brojem naslova, koji se stalno povećava.

Dnevna štampa kao i internet dostupni su svakom korisniku. Osim toga tu je i mogućnost besplatnog razgovora putem Skypea.

Sanitarni čvorovi sa kadom, tuš kabinom, umivaonicima i WC-ima nalaze se u prizemlju i na katovima, i opremljeni su svim potrebnim za korištenje kako fizički zdravih, tako i invalidnih osoba

U uslugu je uključena briga i o osobnoj odjeći i posteljini (u samom objektu gdje se nalazi prostor za pranje, sušenje i peglanje). Posteljina se mijenja jednom tjedno, a po potrebi i češće.

Postoji mogućnost poziva frizera, pedikera i masera.

Prehrana je organizirana na principu 5 dnevnih obroka: doručak, ručak, večera, te dva međuobroka. Kuha se svakodnevno svježa i kvalitetna hrana u vlastitoj kuhinji, uz poštivanje svih nutricionističkih , zdravstvenih i higijenskih smjernica . Teško pokretnim pacijentima hrana se donosi u sobu.

Obiteljski dom Smrekar

Na katu objekta nalazi se 30 m2 terase s koje se pruža prekrasan pogled na Sljeme i „Crveni spust“, dolinu Krapine, Samobor, Zaprešić i Slovensko gorje. Ovaj prostor ljeti se koristi za objedovanje i odmor. Uz to neke od soba imaju i vlastiti balkom.

Istinska relaksacija moguća je jedino boravkom u prirodi. Za to je potrebno prošetati tridesetak metara. Naime, ispred doma nalazi se travnjak, a iza 3000 m2 travnate površine s hrastovom šumom u čijoj se hladovini nalaze klupe za odmor i uživanje na svježem zraku. Želite li nešto zasaditi i to je moguće. Dom ima mali vrt kao i voćnjak koji je namijenjen isključivo korisnicima i njihovoj aktivnosti.

U objektu je i poseban prostor za izolaciju zbog eventualne zarazne bolesti.

I konačno, skrb o korisnicima vrše izuzetno dobro educirane, vedre, strpljive sestre i njegovateljice, a liječnička skrb je osigurana 24 h i to kroz svakodnevne posjete te dolazak po pozivu osoblja. Po dolasku u dom obavlja se liječnički pregled i otvara interni zdravstveni karton u kojem se redovito bilježe sve promjene zdravstvenog stanja korisnika. Podaci su osim zdravstvenom osoblju dostupni jedino korisniku, odnosno skrbniku .

Mi smo tu radi Vas.